Hírek

Látogatás a Bűvösvölgyben

2017. április 11. 20:25
Címkék: kulturális

Az osztályunk március 29-én ellátogatott Debrecenbe, a Bűvösvölgy nevű médiaértés-oktató központba. A program teljesen ingyenes, és 9-től 16 éves korig várja a diákokat, hogy egy kicsit tájékozottabb, tudatosabb médiafogyasztóvá tegye őket. Mindannyian kíváncsiak voltunk, hogy milyen is lehet ez a nemrég nyílt hely, így nagy izgalommal indultunk útnak a Kőrösi gimnázium mellől, az oktatóközpont által biztosított busszal.

Az ott dolgozók kedvesen fogadtak minket és nagy vonalakban elmondták, hogy mikre is kell számítanunk. Ez után négy csapatot alakítottunk, és mindegyik kapott egy segítőt, aki elmondta nekünk, mit és hogyan kell majd csinálnunk.

Az én csapatom reklámforgatással kezdett, viszont itt is választani lehetett, hogy mit szeretnénk hirdetni. A csoki reklámozását választottuk, és kaptunk szempontokat is, hogy miként dolgozzunk. A feladathoz egy greenbox nevű eszközt használtunk, ami azt a célt szolgálta, hogy egy adott helyszín, pl. egy iskolai folyosó vagy egy családi konyha legyen mögöttünk, miközben a reklámban szerepelünk. Sok vicces pillanatot sikerült teremtenünk míg a jeleneteken dolgoztunk. Ezeket a segítőnk megvágta és a megfelelő vágóképekkel egészítette ki.

Minden feladat után tartottunk szünetet, és ilyenkor az osztály tagjai elmesélték egymásnak az élményeiket, majd a pihenő után folytattuk a munkát. A következő feladat témája az internetes zaklatás volt, ahol különböző szituációk közül tabletes szavazással választottunk, így mi alakítottuk a történetet. Talán ez a feladat tartott a legtovább, de tanulságos és érdekes volt.

A filmforgatás témáját kaptuk következőleg, ahol tényleg egy kisfilmet kellett forgatnunk. Ehhez is kaptunk ötleteket, pl. autós üldözés, horrorfilmszerű autós jelenet. Persze azért volt benne minden témában az autó, mert egy Kispolszki állt a díszletben. Amikor elkezdtük ezt a feladatot, azt hittük, hogy nem jut majd eszünkbe egy ötlet sem, de ahhoz képest ki tudtunk alakítani egy jó sztorit. A csapatunk olyan témát választott, amelyben a kocsi egyszer csak lerobbant, de közben egy fekete ruhás alak üldözött minket. Az volt picit nehezebb, hogy ki kellett találnunk egy összefüggő cselekményt, de amikor belelendültünk, mindenki mondta az ötleteit.

Csapatunk utolsó feladata az újságírás volt. Szerkeszteni kellett egy címlapot néhány cikkel együtt. Itt is különféle témájú lapok közül lehetett választanunk a sporttól a botrányig. Miután ezekkel készen lettünk, mindenki nyomtatva megkapta a saját újságját.

Minden csapat kimaradt az egyik feladatból, de ez fel sem tűnt, mert olyan tartalmas volt a négyféle tevékenység. Nekünk a rádiózás maradt ki, ami a hallottak alapján nagyon élvezetes lehetett, hiszen a csapatoknak egy egész műsort ki kellett találniuk.

A nap zárásaként közösen megnéztük egymás alkotásait, amelyek elég viccesre sikerültek. Nagyon élveztük ezt a napot, örülünk, hogy részt vehettünk a programban.

					Murvai Mónika (10. B)